BACK TO TOP

Kriszti

1
Ennél a betegségnél klórozott szénhidrogének által előidézett mérgezéséről van szó. Noha a klórakne oka más, mint a hagyományos aknénál (acne vulgaris), megjelenése alapján ez is pattanásszerű. Tipikus jegyei pl. a mitesszerek, a megvastagodott szaruréteg, valamint gyulladásos tályogok és csomók a bőr érintett részein. A klórakne a kontakt akne (venenata acne) egyik formája, amely akkor keletkezi
1
Van, aki a zöld teában, van, aki a rendszeres sportban, megint mások a kiadós étkezésekben látják az örök fiatalság titkát. Vajon tényleg az étkezésen múlik? Vagy a génjeink befolyásolják, hogy mennyire öregszünk? Lássuk azokat a legismertebb tényeket és tévhiteket, amelyek a köztudatban kapcsolatba hozhatók a fiatalság megőrzésével!
1
Legtöbbünk tudatában kódolt, hogy az embernek meg kell öregednie és az öregség miatt meg kell halnia, de ki mondta azt, hogy valóban meg kell öregednünk? Természetesen, 50 évesen nehéz 20 évesnek látszani, de kitolhatjuk az öregedés korhatárát, korunkhoz képest lényegesen fiatalabbnak tűnhetünk, nem csak operációs úton vagy mesterkélten, hanem önmagunk belső megváltoztatásával és valóban fiatalab
1
Van egy rossz hírem, meg egy jó. A rossz hír az, hogy a cukor halálos méreg, a jó, hogy nem muszáj fogyasztani. Lehet, hogy Ön ostobaságnak tartja álláspontomat. De végleges véleményének kialakítása előtt, kérem, tájékozódjék, és szánjon az olvasásra pár percet. Megéri.
1
Egy amerikai kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gyerekek több ételt szednek ki maguknak és így több kalóriát fogyasztanak, ha nagyobb tányért tesznek eléjük. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a felnőttek esetében korábban igazolt jelenség a gyerekeknél is megfigyelhető-e. „A vizsgálati eredmények alapján megfigyeltük, hogy a kutatásban résztvevő gyerekek átlagosan 90 kalóriával több é
1
Patinás gyógyszergyár kutatólabora­tóriumában dolgoztam jó pár éve. Egyszer az üzemorvosi szűrés után hívtak a rendelőből, azonnal menjünk vissza egy kontrollvizsgálatra. Nem akarták ugyanis elhinni, hogy az osztály minden dolgozója kóros mennyiségben fenolt pisilt.
1
Kaliforniai kutatók szerint a gránátalmalé mindennapos fogyasztása védi a prosztatát: lassítja a rosszindulatú daganat növekedésének ütemét. Ötven embert vontak be a vizsgálatba, olyan prosztatarákos betegeket, akik előzőleg vagy műtéten estek át, vagy sugárterápiás kezelést kaptak. A vizsgálat elején és végén elvégezték a résztvevőknél a PSA (prosztataspecifikus antigén) tesztet, amely megbízhat
1
A daganatos betegségek között az egyik leggyilkosabb fajta a hasnyálmirigyrák. Most új reménysugár csillant fel az érintettek, illetve a veszélyben lévők előtt: valószínű, hogy a D-vitamin fogyasztása jelentősen csökkenti a hasnyálmirigyrák kockázatát.